PLAATMATERIAAL

Alle soorten platen voor u verzaagd

Meer infoContacteer ons

PLAATMATERIAAL

Alle soorten platen voor u verzaagd

Meer info

PLAATMATERIAAL

Bij Houthandel Pype vindt u alle soorten plaatmateriaal voor gebruik in de constructie van valse muren, houten vloeren, kasten, tafels … U hebt het idee en wij bezorgen het juiste materiaal op maat verzaagd. 

Afhankelijk van wat u wenst te doen kan u kiezen uit verschillende soorten plaatmateriaal, elk met specifieke voordelen, sterktes, al dan niet gekleurd, waterwerend of niet …Wij geven vrijblijvend advies bij welk materiaal u best gebruikt voor uw doel.

MULTIPLEX

Meer info

MDF

Meer info

OSB

Meer info

RUBBERWOOD

Meer info

BETONPLEX

Meer info

MDF

MDF wordt gemaakt van gedroogde en geperste houtvezels die door middel van harsen met elkaar verbonden worden. Daar het niet versplintert is het gemakkelijk verwerkbaar en in de gewenst vorm te frezen. MDF kan worden verlijmd, gespijkerd of geschroefd. Het wordt gebruikt voor het maken van kasten, meubels, deuren, plinten …

Er bestaan verschillende variaties van MDF.

 • standaard MDF heeft een lichtbruine kleur,
 • vochtwerende MDF is gekenmerkt door een groene kleur.
 • geprimed MDF heeft een toplaag in witte kleur, UV-gelakt en schildersklaar.

MULTIPLEX

Multiplex is een composiet materiaal dat wordt gemaakt uit een oneven aantal houtfineerplaten die kruiselings op elkaar verlijmd worden. Vroeger sprak men ook over triplex voor platen bestaande uit 3 lagen, multiplex bestaat uit 5 lagen.

De voordelen van multiplex zijn de sterkte, het is lichter en stabieler dan massief hout. Het wordt gemaakt van hout waar anders geen gebruik van gemaakt wordt maar de lijmen kunnen zorgen voor een zeker uitstoot wat het materiaal minder ecologisch maakt.

Het bestaat in verschillende diktes en kan met een toplaag worden afgewerkt.

RUBBERWOOD

Rubberwood wordt gemaakt van hout van de ‘rubberboom’. Na een twintigtal jaren geeft deze boom geen latex meer af, waarmee rubber gemaakt wordt, en worden de plantages gekapt. Van dit hout wordt rubberwood gemaakt. Het is dus ecologisch hout, licht van kleur wat zich goed verleent tot verven. Het is gemakkelijk verwerkbaar en stabiel door de lage krimp. Het bestaat in verschillende diktes.

Rubberwood wordt gebruikt voor het maken van kasten, trappen, werkbladen, mozaïekparket …

  OSB

  Een OSB-plaat wordt samengesteld uit verschillende lagen houtschilfers die verbonden worden met een bindmiddel, ze worden geplaatst, verlijmd en nadien geperst. Er bestaan verschillende groottes en sterktes en ze zijn steeds 4-zijdig tand en groef. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor het maken van grote oppervvlaktes zoals vloer of dak. Daarnaast zijn ze ook ecologischer dan multiplex om dat ze met minder hout kunnen worden gemaakt. OSB staat voor Oriented Strand Board.

  BETONPLEX

  Betonplex is een houten plaat afgewerkt met een epoxylaag die de plaat glad, hard en waterdicht maakt. Het wordt gebruikt voor het maken van de bekisting voor het gieten van beton, als vloer bij inrichting bestelwagens, maken van dierenhokken, werkbladen …

  Met een goede afwerking is betonplex ook buiten te gebruiken en goed bestand tegen vocht.